STAREJŠI/A SEM, TEŽJE SHUJŠAM?

Vedno težje izgubim odvečne kilograme! Dejstvo ali mit?

Dejstvo: izguba odvečnih kilogramov je z leti vedno težja. To ni nujno zaradi pomanjkanja treninga ali predanosti, ampak je preprosto posledica staranja. In kaj so razlogi?

Upočasnjen metabolizem in izguba mišične mase. Ta dva faktorja sta povezana. Raziskave kažejo, da se metabolizem upočasni za 5% vsakih deset let, se pravi da iz leta v leto potrebujemo manjši kalorični vnos in več rekreacije, da vzdržujemo enako težo. Metabolizem je proces telesa, ki pretvori hrano v energijo. Telo energijo porabi ali pa naredi zalogo v obliki maščobnih celic. Razlogov za to, da se metabolizem upočasni, pa je več; spol, starost, delovanje ščitnice, nivoji stresa, razmerje maščobe in mišic itd.

Izguba mitohondrija v celicah. Mitohondrij je struktura v celicah odgovorna za predelavo hrane v energijo. Z leti je v celicah telesa vedno manj mitohondrija in tudi tu je razlog, da je poraba kalorij z leti vedno težja.  

Že samo ena 3 minutna celotelesna krioterapija pospeši delovanje metabolizma za nadaljnjih 5 - 6 ur, kar posledično povzroči porabo med 500 in 800 kalorij.

Sestavni del obrambnega mehanizma na redno izpostavljanje mrazu je, da telo začne navadne bele maščobne celice pretvarjati v rjave. To se zgodi s procesom proizvajanja dodatnega mitohondrija v celicah. Se pravi, da sicer neaktivne maščobne celice, dobijo vase strukture, ki jim omogočajo energetski prenos, proizvajanje toplote in posledično tudi večjo porabo kalorij.

Ta proces se intenzivira s vsako krioterapijo, tako da je učinkovitost obrambnega mehanizma na mraz vedno boljša, v celicah je vedno več mitohondrija in s tem je z vsako kiroterapijo kalorično izgorevanje večje.

Torej, če se želite oblikovanja svoje postave lotiti sistematično in zraven narediti tudi nekaj odličnega za svoje zdravje in telesno odpornost, priporočamo, da svoj program treningov in jedilnika dopolnite tudi z rednimi obiski naše kriokomore.