Lokalna krioterapija

Za razliko od celotelesne krioterapije se lahko pri lokalni krioterapiji osredotočimo na točno določena mesta in tako pozitivne učinke krioterapije uporabimo lokalno. Klienti pogosto kombinirajo celotelesno in lokalno krioterapijo za obravnavo določenih problematičnih predelov. Ker z napravo lahko dosežemo do -160°C, je za obravnavo izbranega področja dovolj 5 – 10 minut terapije.

Terapija se razlikuje glede na vrsto tkiva. CompleMed Therapy Ltd je vodilna klinika za kriostimulacijo, ki je obravnavala že na tisoče primerov in njihovi protokoli so se sčasoma razvili. Nenehno se dopolnjujejo, ko se baza znanja posodablja.

 

Kriostimulacija – Kako deluje?

Ko se na območju izvaja kriostimulacija, kožno tkivo doživi spremembo v obliki znižanja temperature, kar povzroča hitro vazodilatacijo in sproščanje protivnetnih mediatorjev v krvni obtok. Ekstremne temperature pod ničlo spodbujajo termoreceptorje v koži, da pošiljejo signal v možgane. Ko se tkivo ustrezno ohladi, se začne cikel t.i. travme. Možgani se odzovejo s sproščanjem nevrotransmiterjev in nevropeptidov.

Neurotransmiterji / nevropeptidi - Protifenični mediatorji - prostaglandini, citokini, adrenalin, kortizol, endorfini in molekule za signalizacijo aminokislin.

 

KJE LAHKO POMAGA?

Luskavica, atopijski dermatitis, ekcem, poškodbe mehkega tkiva (hitrejše celjenje in protibolečinsko delovanje), išias (deluje protibolečinsko), akne, celulit in oblikovanje telesa (priporočljivo v kombinaciji z limfno drenažo), gubice in povešena koža, kronične bolečine v sklepih, artritis in revma...

 

PRIMERI IZ PRAKSE

Zvin gležnja:

Zvin gleznja

Luskavica: