Celotelesna krioterapija

KAJ JE KRIOTERAPIJABeseda krio terapija izhaja iz grške besede ’kryos’, ki pomeni hladen, mrzel in ’therapeia’, ki pomeni nega, terapija.
KRIO terapija celotnega telesa se izvaja v komori pri temperaturi od -140°C do -160 °C v atmosferi uplinjenih kriogeničnega plina. Proces krioterapije deluje tako, da se v kratkem času temperaturo kože zniža na le nekaj stopinj Celzija za od 1,5 do max 3 minute
Na podlagi do sedaj objavljenih rezultatov raziskav, je zgoraj naveden razpon temperature optimalen za doseganje pričakovanih koristnih učinkov, ki jih ima izpostavljanje nizkim temperaturam na človeški organizem.
V teh pogojih, se s spodbujanjem naravnih bioloških reakcij organizma aktivirajo procesi biološke regeneracije, sprostitve, dvignejo se parametri številnih telesnih funkcij.

 

KAKO UČINKUJE Ko stranka stopi v krio komoro se površina kože v 30-40 sekundah ohladi na temperaturo blizu ledišča, brez da bi podhladila tkivo v globino telesa.

To v telesu sproži t.i. vazokonstrikcijo pri tem se kri umakne v notranjost in k notranjim organom s tem se nezaželene snovi iz mišic in kožnega tkiva umaknejo v notranjost telesa. Rdeče krvničke se obogatijo s kisikom, sprostijo se encimi medtem, ko se toksini splaknejo iz perifernih tkiv.

3. Ob izhodu iz komore se v telesu sproži t.i. vazodilatacija in s kisikom, endorfinom, noradrenalinom, adrenalinom obogatena kri se vrne v periferna, mišična in tkiva ob sklepih kar zagotavlja lajšanje bolečin in vnetnih procesov, ki po navadi spremljajo vsako malo bolj intenzivno športno aktivnost.

KORISTI KRIOTERAPIJE:


 

ZA ZDRAVJE, LEPOTO
Pospeši metabolizem, tako da lahko ena seansa celo telesne krioterapije vzpodbudi porabo od 400-800 kalorij.
Lajša bolečine v sklepih mišicah pri revmatičnem artritisu, fibriomalgiji in podobnih avto-imunih stanjih.
Zavira in ustavlja vnetne procese v sklepih.
Vzpodbudi produkcijo kolagena gladi nepravilnosti na koži, zoži pore, zmanjša zabuhlost.

 

ZA REKREATIVNE ALI VRHUNSKE ŠPORTNIKE

REGENERACIJA
Krioterapija pospeši regeneracijski čas, zmanjša togost mišic in sklepov ob intenzivnih treningih, tako lahko športniki povečajo frekvenco oz. intenzivnost treningov. Ob pripravah na tekmovanje izboljša splošno počutje, zdravje in vitalnost.

ZDRAVLJENJE KRONIČNIH VNETIJ ALI POŠKODB
Treningi ali tekmovanja dostikrat pri vrhunskih ali rekreativnih športnikih privedejo do kroničnih vnetij. Krioterapija v telesu vzpodbudi izločanje endorfinov in noradrenalina, ki delujeta protibolečinsko in protivnetno, tako da se predvsem po zaporednih seansah drastično zmanjšajo simptomi vnetij oz. artritisa.
Pri poškodbah pospeši celjenje in zmanjšuje otekline.

Rezervirajte termin za Krio terapijo še danes!