Celotelesna krioterapija


KAJ JE KRIOTERAPIJABeseda krio terapija izhaja iz grške besede ’kryos’, ki pomeni hladen, mrzel in ’therapeia’, ki pomeni nega, terapija.
KRIO terapija celotnega telesa se izvaja v komori pri temperaturi od -140°C do -160 °C v atmosferi uplinjenega kriogeničnega plina. Proces krioterapije poteka tako, da se v kratkem času (od 1,5 do maksimalno 3 minute) temperatura kože zniža na le nekaj stopinj Celzija.
Na podlagi do sedaj objavljenih rezultatov raziskav, je tak razpon temperature optimalen za doseganje pričakovanih koristnih učinkov na človeški organizem. 
V teh pogojih, se s spodbujanjem naravnih bioloških reakcij organizma aktivirajo procesi biološke regeneracije, sprostitve, dvignejo se parametri številnih telesnih funkcij.

 

KAKO UČINKUJE 1. Ko stranka vstopi v krio komoro se površina kože v 30-40 sekundah ohladi na temperaturo blizu ledišča, brez da bi podhladila tkivo v globino telesa.

2. To v telesu sproži t. i. vazokonstrikcijo - pri tem se kri umakne v notranjost in k notranjim organom. S tem se nezaželene snovi iz mišic in kožnega tkiva odplaknejo iz perifernih tkiv.

3. Ob izhodu iz komore se v telesu sproži t. i. vazodilatacija in s kisikom, endorfinom, noradrenalinom, adrenalinom obogatena kri se vrne v periferna, mišična in obsklepna tkiva, kar zagotavlja lajšanje bolečin in vnetnih procesov, ki po navadi spremljajo vsako malo bolj intenzivno športno aktivnost.

KORISTI KRIOTERAPIJE:


 

ZA ZDRAVJE, LEPOTO
Krioterapija pospeši metabolizem, tako da lahko ena seansa celotelesne krioterapije vzpodbudi porabo od 400 do 800 kalorij.
Lajša bolečine v sklepih in mišicah pri revmatičnem artritisu, fibriomalgiji in podobnih avto-imunih stanjih.
Zavira in ustavlja vnetne procese v sklepih.
Vzpodbudi produkcijo kolagena, gladi nepravilnosti na koži, zoži pore in zmanjša zabuhlost.

 

ZA REKREATIVNE ALI VRHUNSKE ŠPORTNIKE
Krioterapija pospeši čas regeneracije, zmanjša togost mišic in sklepov ob intenzivnih treningih, tako lahko športniki povečajo frekvenco oz. intenzivnost treningov. Ob pripravah na tekmovanje izboljša splošno počutje, zdravje in vitalnost.

ZDRAVLJENJE KRONIČNIH VNETIJ ALI POŠKODB
Treningi ali tekmovanja dostikrat pri vrhunskih ali rekreativnih športnikih privedejo do kroničnih vnetij. Krioterapija v telesu vzpodbudi izločanje endorfinov in noradrenalina, ki delujeta protibolečinsko in protivnetno, tako da se predvsem po zaporednih seansah drastično zmanjšajo simptomi vnetij oz. artritisa.
Pri poškodbah pospeši celjenje in zmanjšuje otekline.

 

Rezervirajte termin za Krio terapijo še danes!