Kompresijska masaža

Limfni sistem. Vsi vemo kaj počne... Pa res vemo? Večina nas o tem sliši kaj šele takrat, ko gre za bolezensko stanje. V telesu imamo dva sistema obtočil; srčno žilnega in limfnega. Srce poganja kri po telesu, kaj pa limfno tekočino? In kaj limfa pravzaprav počne? Limfni sistem je čistilec in reševalec telesa. S pomočjo bezgavk, in v njih belih krvničk, odstranjuje iz telesa odpadne in nevarne snovi, uničuje viruse in bakterije.

Druga pomembna vloga limfnega sistema pa je tudi transport lipidov ali maščob in vitaminov v kri. V počasnem imunskem sistemu se lahko nabirajo odpadne snovi, toksini in tekočine, kar lahko čez čas pripelje do različnih bolezni. Redna limfna drenaža pomaga pri čiščenju odpadnih snovi presnove iz celic iz tkiv, odvajanju odvečne tekočine iz celic, kar pomaga pri edemih in otekanju, saj masaža odvečno tekočino odstrani. Po bolezni pospeši odstranjevanje strupov in dotok svežih hranilnih snovi na razbolela območja ter pospeši odstranjevanje odvečnih beljakovin iz celic in njihovo vrnitev v krvni obtok. Spodbuja tudi imunsko odpornost, saj preprečuje nabiranje strupov in spodbuja bezgavke, da jih prefiltrirajo.

 

Naša kompresijska naprava “BOA” zmanjšuje zastajanje tekočine v spodnjem delu telesa s pomočjo limfne drenaže, s čimer zmanjša obseg nog, hkrati pa učvrsti kožo in zmanjšuje pojav celulita.

BOA Max 2 naprava je edini kompresijski sistem, ki ponuja popolno rešitev za masažo okončin, zdravljenja limfedema in lipoedema.

Naprava je razvita na podlagi dokazanih koristi ročne limfne drenaže (vključno z t.i. Vodder obliko masaže). Naprava serije BOA je sistem kompresijske terapije, ki zagotavlja eno najučinkovitejših in najbolj varnih medicinskih limfo drenažnih terapij.

BOA MAX 2 uporablja visoko kakovostne in zelo učinkovite japonske črpalke, ki omogočajo komoram, da hitro ponovno pridobijo vnaprej določen tlak in zagotavljajo učinkovito pulzirajočo masažo. Vsako komoro je mogoče programirati v skladu s potrebami postopka oz. masaže.

BOA Max 2 je opremljen z mikroprocesorskim krmilnikom, ki izvaja postopke masaže. Naprava dopušča nadgrajevanje programske opreme, tako da pri CRYO2 zagotavljamo najmodernejše terapije razvite na podlagi najnovejših raziskav.

 

Kompresijska masaža z BOA MAX 2 pozitivno vpliva na telo s:

 • stimulacijo venskih in limfnih tokov, kar vodi k večji oskrbi kisika in hranilnih snovi organom,
 • hitrejšo odstranitev presnovnih produktov, odprava simptomov stazije, absorpcija (zmanjšanje) oteklin
 • pospeševanjem pretoka ven,
 • povečanjem pretoka arterij, kar olajša delovanje srca,
 • širjenjem limfnih poti, ki vodijo do hitrejšega krvnega obtoka.

 

Lepotni učinek:

 • preprešuje nastanek celulita
 • ustavlja kopičenje celulita in odvečne tekočine
 • preprečuje in odpravlja krčne žile v prvi fazi
 • oblikuje spodnji del telesa
 • učvrščuje 'reztegnjeno' kožo (po porodu, večji izgubi teže)
 • takoj lajša občutek 'težkih nog'
 • pospešuje okrevanje kože po liposukciji, laserski lipolizi, kavitaciji.

 

 

 

 

Rezervirajte termin za Kompresijsko masažo še danes!