Hiperbarična komora

Kaj je HBOT?


Katica HBOT označuje hiperbarično kisikovo terapijo. Terapija poteka v komori, kjer se uporablja tlak, ki je večji od atmosferskega in skozi NRB masko (Nonrebreather mask) vdihavate čisti kisik, namesto običajnih 21%.

Tlak je v komori tudi do 2-krat višji od tlaka okolice, kar pomeni, da v njej lahko vdihnemo dvakrat večjo koncentracijo kisika, kot če bi v izven komore dihali čisti kisik, oziroma kar do 9,5-krat več, kot običajno, ko dihamo navaden zrak. Zaradi dodatnega kisika, je učinek na naše počutje (in posledično tudi zdravje) odličen.

Hiperbarična terapija (HBOT) se že več kot petdeset let uporablja po vsem svetu, in sicer za preprečevanje ali izboljšanje raznih bolezni ter izboljšanje splošnega zdravja.

Terapija traja od 45 do 75 minut pri konstantnem predpisanem tlaku (Bottom time), celotni čas obiska pa približno 90 minut (Run time).

Brez skrbi, terapija HBOT je varna, enostavna, neinvazivna in neboleča.
Velika večina ljudi v terapiji izjemno uživa in se tudi zelo sprosti, včasih celo zaspi. Hiperbarična komora je zelo udobna in dovolj velika tudi za dve osebi. Terapija nima stranskih učinkov, ki bi zdravju lahko škodili in po njej se človek zelo dobro počuti. Obiskovalci pripovedujejo o izboljšanju spanja in splošnega počutja.

Iščete pomoč pri izboljšanju splošnega počutja in stalne utrujenosti? HBOT občutno pomaga izboljšati vaše počutje in zdravstveno stanje, celo podaljša življenje, postanete bolj produktivni in energični.

 

 

Rezervirajte termin za Hiperbarično komoro še danes!