Šport

Ali ste športnik, ki ima za cilj intenzivnejše treninge, boljše rezultate in hitrejšo regeneracijo?

Pri CRYO2 razumemo, da imata krioterapija in hiperbarična kisikova terapija (HBO) ogromen potencial za izboljšanje rezultatov športnikov v številnih športih. Zato je naša ekipa strokovnjakov specializirana za zagotavljanje optimiziranega delovanja celotnega telesa. Pri nas imate na voljo celotelesne, lokalne krioterapije, kot tudi hiperbarične kisikove terapije, ki vam nudijo vrhunska dopolnitev vašega usposabljanja in pomoč pri vaši ozdravitvi.

Kot se mnogi športniki zavedajo, je zdravljenje s krioterapijo in HBO terapijo že dolgo uveljavljeno v svetu profesionalnih športov.

Od ledenih paketov do ledenih kopeli je dokazano, da se z uporabo mraza izboljša njihovo usposabljanje. Toda ali ste vedeli, da je v ledeni kopeli potrebno ’preživeti’ do petinštirideset minut, da mraz globoko prodre v mišice in po tem je športnik zelo omejen z vrsto treninga za tisti dan.

Druga možnost je, krioterapija s katero v nekaj minutah intenziviramo zdravilne in regeneracijske procese, ki jih sicer vzpodbuja ledena kopel in vam takoj omogoča, da se vrnete na trening nekaj minut po terapiji. Ne samo, da se vrnete; raziskave so pokazale, da se moč, zaradi izločanja hormonov po krioterapiji, poveča. Se pravi, da je trening po terapiji lahko še intenzivnejši kot bi bil sicer. Z uporabo dušikovih hlapov pod ničlo, lahko učinkovito izvajamo fizioterapijo, pa tudi spodbujamo celjenje mišic in obvladovanje bolečin, krioterapija namreč deluje analgetično.

Blaga HBO terapija zagotavlja zelo učinkovit način za povečanje količine kisika v krvi in s tem povečuje številne ugodne učinke, ki jih ima kisik na telo. To telesu omogoča, da dobi kisik, ki ga potrebuje za ustvarjanje ATP za energijo in izloči mlečno kislino, ki povzroča utrujenost mišic. Povišane vrednosti kisika pomagajo športnikom povečati učinkovitost in se po vadbi hitreje regenerirajo. Povečana količina kisika izboljša kognitivne sposobnosti in sposobnost hitrih reakcij, ki lahko odločajo o izidu tekmovanja. 

Komora pod tlakom, v kateri športniki dihajo čisti kisik, omogoča do devetkratno povečanje ravni kisika v krvni plazmi in hemoglobinu. Rdeče krvne celice postanejo bolj voljne, poveča se njihova sposobnos, da prodrejo skozi omejene žile, tako da celice in tkiva prejmejo kisik, ki ga potrebujejo za regeneracijo in zdravljenje. Pri hiperbaričnem zdravljenju se lahko poškodovan gleženj v pozdravi štirih dneh namesto osmih; lahko poškodovano stegensko mišico popravi v enem tednu, ne v treh. Čas rehabilitacije se znatno zmanjša, športniki na vseh stopnjah spretnosti pa v svoj normalni režim lahko vrnejo hitreje.

Ob pospešenega metabolizma, zmanjšanja otekline in občutljivosti na bolečine, vse do izboljšanja vzdržljivosti, odpravljanja utrujenosti in izboljšanja prožnosti in moči mišic, to so vse prednosti celotelesne krioterapije in HBO terapije.